BOOKS & INSPIRATION

Open voor behandelingen en workshops 

Below you can find a number of books and some other things that gave me a lot of inspiration in different ways. 

 

- Noah Elkrief on youtube. https://www.youtube.com/user/NoahElkrief

How to deal with your thoughts and emotions in a functional way which makes you feel good. 

Very practical, simple and functional!

- Steve McCurry's blog. https://stevemccurry.blog/, Beautiful pictures of people and their doings and environment from all over the world supported by philosophical texts. Every time a different subject. For example about the simple pleasures in life:  https://stevemccurry.blog/2020/01/21/simple-pleasures/.

- Alexander McCall Smith

All his books about the No.1 Ladies Detective Agency and the Isabel Dalhousies series. Wonderful stories where integrity, simplicity, honesty and cosiness play a big roll. Books that can make you very happy! 

-The gift of imperfection: Brené Brown

From "what wil other people think of me?" to "I am good enough". Brené Brown urges us to let go of stress as a way of life. And instead trust your intuition, and give space to creativity. Very helpful book!

 

-Conversations with God: Neal Donald Walsch

Hoe werkt dit leven, wat doen we hier op aarde, hoe word je een meester in leven, hoe zou de toekomst eruit kunnen zien. Een boek over de mens, de zin van leven, en de maatschappij en al haar problemen. Als je begint te lezen, kun je niet meer stoppen... (althans dat had ik!) plus dat je een bevrijdend gevoel krijgt van dat wat je leest.

-The rebellion of the hanged: B. Traven

Onderdrukte Indianen die in Mexico in opstand komen tegen de Spanjaarden. Een boek over onderdrukking, bevrijding en moed. Krachtgevend.

-The Secret Garden: Frances Hodgson Burnett

Een kinderboek over een meisje dat haar ouders verliest en eenzaam en boos is. Ze woont op een Engels landgoed en ontdekt daar een geheime tuin. Daar speelt ze en denkt ze na over haar leven. Ze nodigt ook andere kinderen uit in de tuin. Samen beginnen ze weer van het leven te houden en gelukkig te zijn. De helende kracht van de natuur en het positieve denken worden hierin heel erg mooi beschreven. 

-Into a timeless realm: Michael Roads,

Voor mensen met een open mind. Beschrijving van de gebeurtenissen tijdens uittredingen van de schrijver naar andere realiteiten tijdens zijn slaap. Ruimtescheppend en inzichtgevend.   

 

- The power of now: Eckhart Tolle

Een boek dat helpt het denken naar de achtergrond te brengen en er te zijn: nu. In plaats van voortdurend je gedachten je emoties te laten bepalen, van voor naar achter van links naar rechts.... 

 

-The Alchemist, The Valkyries, Zahir, Brida: Paulo Coelho

Alle boeken van Paulo Coelho raken een dieper gevoel van spiritualiteit. Het daagt je uit om te denken en de dingen te doen op jouw manier en niet zoals 'het hoort'/gewenst is door de omgeving.

-Love without Conditions: Paul Ferrini

Over liefde en vergeving. Alles wat er in dit boek staat klopt wat mij betreft. En het helpt je bij jezelf te beginnen.

-Driving over lemons, A perrot in the pepper tree, The Almond Blossom Appreciation Society: Chris Stewart

Een stel verhuist van Engeland naar een vervallen boerderij in de Alpujarras in Spanje. Op een inspirerende, humoristische en warme manier wordt beschreven hoe het ze lukt om zich te settelen en onderdeel te worden van het leven daar. Als je behoefte hebt aan avontuur, zon en inspiratie!

-The Friend: Nishant Matthews

Hoe word ik vrienden met mezelf. Hoe vind ik mededogen met mezelf. Een boek voor als je te hard oordeelt over jezelf en het lastig is om te accepteren hoe het leven in elkaar zit, en misschien wel meer hoe je zelf in elkaar zit. 

-The unlikely pelgrimage of Harold Fry: Rachel Joyce

Een beschrijving van een spontane wandeltocht. Een roman over verdriet, hoop en liefde. Heerlijk om te lezen!

-The Boeddha: Deepak Chopra

Zoeken naar verlichting. Tot je stopt, en het vindt. Rustgevend, inzichtgevend en inspirerend.

- Out on a limbo, Dancing in the light, The camino: Shirley Maclaine

Boeken van een onderzoekende, open geest. Als je op zoek bent naar wat er nog meer is in het leven, inspiratie en vrijheid.